Utvärdering av SM

XCO loppet,
Det var XCO loppet som var det stora målet såklart. Jag var så nervös innan start..! Men direkt startskottet gått så var nervositeten bortblåst. Lade mig som nr 3 på startloopen och gick sedan upp i täten in på första varvet. Med mig fick jag Jenny Rissveds och Ida Jansson. Jenny är så himla duktig tekniskt så på de tekniska partierna fick hon en meter här och där och jag fick jaga ikapp luckorna som blev. På andra varvet i stenkistan fick hon ytterligare några meter innan vi kom in i ett parti med rötter där jag fastnade till och tappade henne. Luckan blev för stor och jag orkade inte gå ikapp. På samma parti tappade Ida mig. Höll rätt jämn fart med Jenny några varv och drog ifrån lite bakåt. Men med ett varv kvar och 1minut fram och ca 3 minuter bak så var andra platsen lite av ett faktum.

XCE loppet
Kvalade med 3e tid efter ett större misstag i sprintkvalet. Var taggad för mer, men flög över styret och vurpade i semifinalen….. Då var den dagen förstörd. Blev istället B-final som jag vann rätt stort… så missnöjd och arg blev det en 5:e plats i sprinten.. 🙂

Foto: Per Danielsson

Foto: Per Danielsson

Foto: Per Danielsson

Foto: Niklas Wallner

Foto: Niklas Wallner