Helgen efter SM gick stafett och sprint EM av stapeln. Bra upplevelse men inga toppresultat för mig, kroppen var inte riktigt van vid sprint då jag kört 1 sprint race på 2 år och banorna är inte som förr 😉 Sprint körs nu mitt i städer, tighta korta banor med massa svängar. Men en 16 plats på sprinten och tror vi blev 11 i stafetten.

EM i Glasgow var en riktigt bra erfarenhet! Fick tyvärr starta längst bak och att hinna ta sig fram på den extremt korta startloppen var svårt, jag hade inte powern i benen för komma om, sen skall alla tjejer in på en stig där man ryms 1person i bredd. Så första 2 varven blev tyvärr väldigt mycket kö och löpning. Sen öppnades ytorna upp, jag plockade rätt många placeringar och hade ett tag 15 sek till 13 platsen. Men kroppen var inte i toppform och med 2 varv kvar så slutade växlarna sammarbeta som jag ville. Johan kollade på dom i efterhand och växelvajern hade nästan gått, så kedjan hoppade av 2 gånger från framdrevet och bakväxlarna ville inte ligga kvar på vissa kugg… Så jag tappade sista 2 varven och slutade 26. Men banan var superrolig och jag känner att det var en väldigt bra erfarenhet detta EM, man lär sig alltid något! Och då det även var större media som riktades mot MTB från Svenskt håll än vad det brukar göras så var det också kul!

 

Processed with VSCO with p5 preset